The Book of Dark Secrets (A Chris & Jack Sketch)

In the latest sketch from comedy duo Chris & Jack (Chris Smith and Jack De Sena), a brother and sister discover a mysterious book filled with dark secrets while exploring a creepy room…(Read…)

Math Professor Fixes Projector Screen

Every year on april fools he pranks his students…(Read…)

How Ads On YouTube Work

How much do YouTubers and YouTube make from ads and how are ads matched with videos?..(Read…)

Never Seen Vintage Celebrity Photographies

Rares, uniques, amusants, intimes, étranges ou émouvants, voici les meilleurs clichés de stars que vous n’avez sans doute jamais vus. Des acteurs, des chanteurs et même des hommes politiques qui vont vous laisser bouche bée. Une plongée nostalgique dans le passé de nos personnages préférés. D’autres photos de stars ici.




























Hi-def Audio that’s a Hoot!

hoot_01

Introducing, HOOT! The owl-inspired, omnidirectional audio system that’s as adorable as it is functional! This tabletop speaker can be controlled with its intuitive top that spins around just like an owl’s head. Just push to turn off and on or give it a twist to control the volume OR control it wirelessly from your smart device. Its built-in, omnidirectional woofer and, of course, a tweeter (haha), ensure you’ll enjoy perfect mids, highs, and lows no matter where you’re at in the room!

Designer: Nikhil Thomas

hoot_002

hoot_03

hoot_04

hoot_05

hoot_06

hoot_07

hoot_08

GoCstudio designs low-lying winery to blend with Washington's natural terrain

American firm goCstudio has created a small winery complex in rural Washington, with a subtle profile and earthy material palette that demonstrate the project’s “reverence for the landscape”.

The COR Cellars winery is located on the outskirts of Lyle, in a region known for its rolling hills, windsurfing beaches and boutique wineries. Encompassing 23 acres (nine hectares), the complex is situated within the Columbia River Gorge National Scenic Area.

COR cellars by goCStudio

“The site offers stunning views to the surrounding carved mountainsides characteristic of the gorge and to the south across the river to Mount Hood,” said goCstudio, a Seattle-based firm founded in 2012.

The family-owned winery was established in 2004 and already had an old shed used for bottling. The owners needed additional space for a tasting room and prep kitchen, along with storage areas for equipment and wine barrels.

COR cellars by goCStudio

In response, the architects conceived a 5,200-square-foot facility (438 square metres) that consists of rectilinear volumes organised around a landscaped courtyard.

Creating a building that embraced the natural context was a guiding factor for the team. “The structure demonstrates its reverence for the landscape by harmonising itself with the surroundings and accentuating the natural beauty whenever possible,” the studio said.

COR cellars by goCStudio

The sheltered courtyard offers protection from strong, westerly winds that travel up through the gorge, while also acting as a gateway to the facility. “The courtyard becomes a memorable and inviting way for visitors to arrive at the winery,” the firm said.

An L-shaped structure occupies the south and west side of the site, and contains the tasting room, prep kitchen and barrel storage area.

COR cellars by goCStudio

The building is topped with a flat roof with deep overhangs. A modern grey chimney rises high above the low-slung structure, serving as a distinguishing feature.

In the northeastern corner of the site, the team placed a building used for equipment storage.

COR cellars by goCStudio

Facades are clad in ebony-stained cedar planks with bronze-hued metal trim. “A simple yet refined exterior palette with straightforward detailing and dark earth tones allows the building to rest comfortably in the site,” the firm said.

Inside, the tasting room features folding glass doors that open the space up to outside, and skylights bring even more natural light into the space.

COR cellars by goCStudio

The interior is fitted with contemporary yet rustic decor, including leather chairs and wooden tables. White-washed walls and a light-hued hemlock ceiling reflect daylight, helping to create a comfortable atmosphere.

A focal point of the space is a large, masonry fireplace, which serves as a cosy place for guests to gather.

COR cellars by goCStudio

“The southwest corner of the tasting room is designed to feel like a living room – encouraging visitors to relax, meet new and old friends, and enjoy the beautiful surrounding landscape,” the architects said.

Other projects by goCstudio include a floating wooden sauna, which can accommodate up to six people, and a Seattle running store with racks that can be lifted up toward the ceiling with the use of a hand crank.

Photography is by Kevin Scott.


Project credits:

Architect: goCstudio
Team: Jon Gentry and Aimée O’Carroll, Design Principals
Structural/civil engineering: Josh Welch, J Welch Engineering
Owner: COR Cellars
Contractor: Chris Poland, WindWood Homes

The post GoCstudio designs low-lying winery to blend with Washington’s natural terrain appeared first on Dezeen.

Stone fins cover slanted walls of mountainside house near Seoul

Limestone louvres and boxy windows cover the angled walls of this home outside Seoul, which was designed by local studio Poly.m.ur to house three generations of the same family.

Deep House by Poly.m.ur

The Deep House is located in a scenic preservation zone at the foot of a trail that leads up to Bukansan,  a mountain on the northern periphery of Seoul in Jongno District.

Deep House by Poly.m.ur

Poly.m.ur‘s elderly client asked for a house that would suit both himself and his son’s young family.

He wanted great vantage points of the surroundings, but local planning conditions only permitted the construction of a two-storey house with a maximum height of eight metres.

Deep House by Poly.m.ur

Aiming to make the house taller than this, the studio, lead by architect Homin Kim, found a loophole that meant the height could be increased to 12 metres if the pitch of the roof was angled at a ratio of 1:3.

Deep House by Poly.m.ur

Kim segmented the residence into five blocks, three of which are two storeys high and two one storey, and gave one side of the roof a pitch of this angle. The south-facing facade slants up to meet it and forms the other side of the roof.

Deep House by Poly.m.ur

The vertical stone louvres cladding the facades prevent the house from overheating, but are also designed to blend in with the natural scenery and make reference to the neighbouring tile-covered residences.

Deep House by Poly.m.ur

“The most striking feature of the Deep House is its roof, slanted at an angle, which streamlines flawlessly with the walls as a single unit,” said the architects.

“By opting against conventional use of the concept of roof and eaves, and adopting exterior stone louvers, the volume of the Deep House is dispersed in shallow depth throughout,” they continued.

Deep House by Poly.m.ur

The volumes progressively stagger forward to open up side views from large corner windows, which the architects worked into the design after spotting the same feature in the client’s previous house.

Deep House by Poly.m.ur

Some of the openings are indented in the facade and others project outwards, creating nooks inside for the residents to enjoy the afternoon tea or relax with a book.

Deep House by Poly.m.ur

“Rooms and the size of corner windows were strategically laid out to allow maximum benefit of the spectacular scenery from inside, while minimising adverse impact of chilly winter draft,” the architects explained.

“Corner windows also create a ‘room inside a room’ that is not separated by any physical boundary of walls,” they continued. “The room may appear as one space, but we can clearly perceive that an independent space exists there.”

Deep House by Poly.m.ur

A garden wraps the front of the house, while the entrance is located at a subterranean level on the eastern side, where the facade is made of exposed concrete.
Deep House by Poly.m.ur

The older generation occupies the ground floor of the house, which features an open-plan living space, two bedrooms, as well as a study and bathroom.

An elevator connects the lower and upper levels to enable ease of movement for the client, who has difficulty using the staircase.

Deep House by Poly.m.ur

The younger generations occupy these upper levels, with the most western block opening onto a decked roof terrace that spans the top of the two single-height blocks.

Deep House by Poly.m.ur

Other residences in and around Seoul include a house with a retractable staircase and a loft for cats, and another with small windows and diagonal markings.


Project credits:

Architect: Homin Kim
Design team: Sunki Hwang, Hyunju Lim

The post Stone fins cover slanted walls of mountainside house near Seoul appeared first on Dezeen.

The Bugatti of future past!

bugatti_type57t_1

Forget the Veyron, forget the Chiron, the Bugatti Type 57T has officially won our hearts! This concept car designed by Arthur B. Nustas revives the classic vintage Type 57T coupe by the German automotive giant, combining Jean Bugatti’s original work with the modern Bugatti aesthetic everyone so instantly recognizes and loves!

The new Type 57T retains the car company’s headlamp aesthetic, the beautifully iconic curved door detail along with the split color scheme we all are well versed with. Rather than the arc shaped radiator, the revived 57T opts for a more triangular design, setting it apart… but those headlamps still remain unforgettably Bugatti. Speaking of unforgettably Bugatti, that Blue + Black combo sure sets our hearts on fire!

Designer: Arthur B. Nustas

bugatti_type57t_2

bugatti_type57t_3

bugatti_type57t_4

bugatti_type57t_5

bugatti_type57t_6

bugatti_type57t_7

bugatti_type57t_8

bugatti_type57t_9

bugatti_type57t_10

bugatti_type57t_11

bugatti_type57t_12

bugatti_type57t_13

bugatti_type57t_14

bugatti_type57t_15

Leonardo da Vinci's Ingenious Design for a Self-Supporting Bridge

Of the many structures Leonardo da Vinci designed, perhaps none made more ingenious use of materials than his practical design for an easy-to-assemble, self-supporting bridge. 

Here’s a father and son demonstrating its construction in their backyard, without using a single tool:

As you can see they’ve used no fasteners, since the structure is designed to support itself. But in da Vinci’s original design, notches were meant to be cut into the timbers to add greater security to the structure.

The design is not limited to just the five crossmembers depicted above. Here’s one with nine crossmembers, erected as decoration in the German city of Freiburg.

And as an example of this design in practical use, here’s da Vinci’s design serving as the support structure for this footbridge in Morsø in northern Denmark.

You might be wondering how strong the design is. Well, here’s a version erected out of construction lumber in Stuttgart, Germany, with the city’s Mayor being driven across it:

That was at an event last year celebrating traditional carpentry. (The folks you see wearing black hats and vests have donned traditional German builders’ garb.) Incredibly, the 10-meter-span structure was assembled by eight apprentices and two masters in about ten minutes! Here’s how they did it:

Mid Century Modern Find of the Week: 1950s V-Leg Vanity

This beautiful mid century modern vanity hails from Denmark, and was crafted sometime in the late 1950s.

Nothing is known about its designer or manufacturer, as it’s unmarked, but the build quality is exceptional, and that is reflected in the exposed joinery on the legs and throughout the case.

An articulating mirror is accented by a solid teak frame, and complimented by three lower dovetailed drawers for additional storage.

We often find vanities like this piece around Denmark, but this one in particular seems to be a true survivor, sporting its original mirror, and has nearly no wear after almost 60 years of everyday use.

Piece: Unknown
Designer: Unknown
Year of Manufacture: Late 1950s
Price: $2,250
Dimensions: 32″ wide x 19″ deep x 27.5″ tall (floor to table surface)/ 43.5″ tall (floor to top of mirror)

_____________________________________

Core77 readers get 15% off of any purchase at Mid Century Mobler. Enter promo code MCMCORE77 at checkout.