Tom Cruise Falling Into Other Movies (Extended Cut)

“In my previous video, a lot of you requested more scenes. So here is an extended cut of Tom Cruise’s crazy fall inside the movie dimensions.”..(Read…)

Homer Visits 'Robot Chicken' in New Crossover 'Simpsons' Opening Couch Gag

“Will Homer be able to retrieve the lost painting from the living room? Find out in this all-new Couch Gag!”..(Read…)

Game of Thrones: Why All Men Must Die

New York-based Will Schoder takes a fascinating look at the constant theme of death and mortality in Game of Thrones…(Read…)

Mondaine adapts iconic Swiss Railways design to create contemporary timepiece

The latest version of Mondaine’s iconic Official Swiss Railways watch – one of the most recognisable watch designs of the 20th century – is now available to purchase from Dezeen Watch Store.

Continuing its range based on the iconic clock created by Hans Hilfiker for the Federal Swiss Railways in 1944, Mondaine has revealed its latest timepiece.

The Zurich-based watch company has applied the trademark design to a lightweight wristwatch with a 35-millimetre lug-less case and Milanese mesh strap.

Mini Giant by Mondaine

Mondaine’s Mini Giant is a contemporary take on the iconic Swiss Railways Clock

The Mini Giant takes its distinctive face straight from Hilfiker’s design, including a famous red seconds ticker that briefly stalls at 12 o’clock, which ensured the trains left on time.

The hour and minute marks are denoted by black lines on the white face, and paired with black hour and minute hands.

Mini Giant by Mondaine

The new watch comes in three finishes: silver, gold or rose-gold

The watch comes in three contemporary finishes – brushed silver and gold-plated or rose-gold-plated stainless steel.

Made in Switzerland, the timepiece holds a Ronda quartz movement and has a curved lens made from hardened mineral.

Shop Mini Giant at Dezeen Watch Store ›

Mini Giant by Mondaine

The new timepiece comes with a Milanese mesh strap

Mondaine bought the official licence to Hilfiker’s design in 1986 and continues to adapt it, often enlisting the help of young industrial designers.

In 2014, the brand took on another Swiss design classic – a sans serif typeface by typographer Max Miedinger first released in 1957. Created by industrial designer Martin Drechsel, the Helvetica No.1 watch is also celebrates Swiss design.

The Official Swiss Railways SBB Watch has been selected by the London Design Museum and MoMA as one of the most iconic examples of 20th-century design. It has also featured in Phaidon’s definitive encyclopaedia of 999 Design Classics.

Other popular watches available from Dezeen Watch Store with Milanese straps include Lugano by Larsson & Jennings and BN0031 by Braun.

The post Mondaine adapts iconic Swiss Railways design to create contemporary timepiece appeared first on Dezeen.

'The House' Official Trailer

Here’s the first look at The House, an upcoming 2017 comedy film starring Will Ferrell and Amy Poehler. The House is scheduled to hit U.S. theaters on June 30th, 2017.”Scott and his wife Kate team up with their neighbors to start an illegal casino in his basement to earn money, after they destroy their daughter’s college fund…(Read…)

Black house in Melbourne provides sanctuary for sleeping-disorder sufferer

This blackened timber house in Melbourne curves around an olive tree garden, and was designed by BLOXAS Architecture for a client with a severe sleeping condition.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

Victoria-based BLOXAS Architecture, which stands for Black Line One X Architecture Studio, designed the Garden Pavilion for a couple. One of the clients has a chronic sleeping condition, which established a conflicting brief for the project.

The architects were tasked to cater to both the complexities of the client’s condition, as well as create a “highly activated and social environment”.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

“The explorative method of design was heavily anchored through in-depth collaborative discourse, to understand not only the condition itself but all the tendrils and consequences of it,” said the architects.

“The outcome of this project manifests from an attempt to resolve the conflicting attributes of a complex brief: a desire to entertain and a need to retreat, for openness and enclosure, light and dark, sound without noise,” they continued.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

A chunk is cut off the corner of the residence, which is curved around a small garden planted with olive and lemon trees. The shape is intended to meet the client’s need for isolation, and control the amount of sound and light entering the residence.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

Large glass windows framed with steel follow the curve on this garden-facing side, and open from the living, kitchen and dining room to a series of stepping stones outside.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

“This planning strategy provides a place of respite and refuge, while sharing a vista of the established garden with the main living space,” said the studio. “The tapered space formed an anchor for the entire project.”

Black timber planks cladding the exterior were charred using the traditional Japanese technique known as Shou Sugi Ban, which makes the material more resistant to rot.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

The dark wood also forms shutters that can can be used to close the openings, including a corner window into the study area can be manually sealed with industrial tarp straps and carabiner hooks.

Inside, a spine of exposed grey blockwork runs along the southern wall of the house, broadening the shape of the living space.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

Two large rooflights bring more diffused northern light into the living space. One is painted white, like the rest of the space, while the other is lined with wooden panelling.

More wooden details in the space accent this detail, like bookshelves tucked into the narrow end, and the sofa and door frames. There is also a large microphone-shaped lampshade.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

The study occupies the room at the narrowest end of the house, with a desk that slots into the corner window.

Perforated acoustic ceiling panels provide sound clarity, while heavily insulated walls and double doors with custom seals form air gaps to dampen sound.

House in Melbourne by Bloxas Architecture

The main entrance, bathroom and a second home office occupy the wider rectangular end of the house. The master bedroom also occupies this more private side.

The number of technical measures were employed for optimised passive heating and cooling, maximising daylight levels and natural ventilation, and minimising disruptive noise levels

House in Melbourne by Bloxas Architecture

Other houses in Melbourne include a residence sheltered beneath a folded zinc roof, one that takes a modern approach to Australian seaside architecture and a revamped 1960s home.

Photography is by Peter Bennetts.

The post Black house in Melbourne provides sanctuary for sleeping-disorder sufferer appeared first on Dezeen.

Link About It: Sir Winston Churchill's Musings on Alien Life

Sir Winston Churchill's Musings on Alien Life


From a recently discovered essay, drafted in the 1939 by Sir Winston Churchill, it has been revealed that in addition to being kept up to date on all scientific research of the time, the revered politician also mused on the existence of extraterrestrial……

Continue Reading…

William Knight appointed head of design for Art Dubai Group

100% design director William Knight is leaving his London post to head up Dubai Design Week.

Knight has been appointed managing director and head of design for the Art Dubai Group, which produces Dubai Design Week as well as the trade show Downtown Design and collectible design fair Design Days Dubai.

He takes over from outgoing director Cyril Zammit and will oversee all three of the events as part of his role. Knight is known for his time spearheading London design events through the London Design Festival (LDF), Clerkenwell Design Week and the UK’s Design Council.

His appointment signals an ongoing commitment from the Art Dubai Group to growing Dubai Design Week, which began in 2015, into a key global design event.

“[Dubai] is already the region’s design hub and is primed to become one of the world’s key design destinations,” said Knight. “I’m hugely excited by the opportunity to develop a unique, sustainable and globally relevant series of events and to contribute to the swiftly evolving design culture in Dubai.”

The new role means Knight will no longer serve as event director of London trade show 100% Design. He was appointed by the fair’s new owners Media 10 in 2012 and tasked with reinvigorating it.

The trade show is now a major component of the LDF, another event marked by Knight’s fingerprints. He served as its deputy director between 2004 and 2012, during which time it grew into one of the premier design events globally.

Before that, he was public affairs manager at the London-based Design Council. His most recent role at Media 10 also saw him directing Clerkenwell Design Week, the highest placed UK event in Dezeen Hot List.

“There are few candidates worldwide with such high-level commercial and non-commercial experience combined,” said Art Dubai Group CEO Ben Floyd. “I look forward to working with him to help grow the city as a global destination for design trade and talent.”

In 2015, event organisers told Dezeen that bringing the global design community together in Dubai for a week each year is an important way to showcase what the city can offer the design industry.

“The growth rate of the design industry in the region is double the growth rate of the design industry worldwide,” said Mohammad Saeed Al Shehhi, CEO for Dubai Design District. “That’s an opportunity for us.”

Knight begins his position with Art Dubai Group from 1 March 2017, but will continue in a consultative role with Media 10 Ltd for the forthcoming edition of Clerkenwell Design Week this May.

The post William Knight appointed head of design for Art Dubai Group appeared first on Dezeen.

Minimal Hollywood house by Fran Silvestre Arquitectos juts out from steep hillside

Spanish firm Fran Silvestre Arquitectos designed the off-white angular form of this house so it would “hang from the topography” of the Hollywood Hills.

Located high up in the exclusive Los Angeles neighbourhood, the yet-to-be-built minimal home was based around the client’s wishes to make the most of the site’s sweeping views.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

“A monolithic piece, hanging from topography and opened to the distant landscape, was what he imagined for this place,” said Fran Silvestre Arquitectos, known for its minimal houses with simple but dramatic geometric forms.

Other examples can be found near the studio’s base in Valencia, including a cylindrical house surrounded by a crescent-shaped pool and a white wedged-like home that protrudes from a rock face.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

When viewed from the access street at the top of the site, the proposed House in Hollywood Hills appears as a simple low cuboid with an opening in one side.

This single-storey block would house a double garage, from which two staircases – one inside and one out – lead down to a larger level hidden from sight.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

The terrace stretches across the hillside, and would features a swimming pool and a kitchen area partially enclosed by the overhanging volume above.

Most of the living accommodation would be located another storey down. Here, an open-plan lounge and dining area, and three bedrooms would all face out towards the city vista through a 95-foot-long (29-metre) expanse of glazing.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

The orientation of the L-shaped means that one corner angles would out far from the terrain.

“The main floor turns to be able to observe the city of Los Angeles,” said the studio.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

Dug into the hill, the basement level hugs the slope and is spilt into two separate sides.

The first, housing a technical room, is reached via stairs from the main house.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

To reach the other section, where the client would have a studio, he would have to walk outside and around to the far side, then enter through a hidden door.

Throughout the building, interiors would be kept crisp and white, with very little furniture.

House in Hollywood Hills by Fran Silvestre Arquitectos

The steep terrain of the Hollywood Hills also resulted in an unusual form for another angular white residence, designed by Arshia Architects.

The post Minimal Hollywood house by Fran Silvestre Arquitectos juts out from steep hillside appeared first on Dezeen.

Morphosis designs bedrooms for hotel at Zumthor's Vals spa

Morphosis has refurbished guest rooms at a hotel in Vals, Switzerland, where the US firm has also proposed a controversial skyscraper beside Peter Zumthor’s famed spa building.

Morphosis, the studio founded by Pritzker Prize winner Thom Mayne, was one of four tapped to revamp rooms for The House of Architects at 7132 Hotel – a luxury retreat located in the secluded Swiss village.

The House of Architects at 7132 Hotel by Morphosis and Thom Mayne

The property includes a hotel, as well as the Therme Vals spa that is considered one of the most important works by Swiss architect Zumthor.

Zumthor and Japanese architects Tadao Ando and Kengo Kuma have also created rooms for the resort.

The project involved the refurbishment of 20 guest suites, each measuring 20 square metres. Designs revolved around the themes of stone and wood.

The House of Architects at 7132 Hotel by Morphosis and Thom Mayne

Morphosis conceived two room designs, both of which entailed creating a sense of comfort and refinement within a relatively small, rectangular space.

“The renovation of a series of guest rooms with a given size and structure involved a re-examination of the definition of luxury,” said Morphosis, which was founded in 1972 by Mayne, who received the Pritzker Prize in 2005. The firm has offices in Los Angeles and New York.

The House of Architects at 7132 Hotel by Morphosis and Thom Mayne

“We turned to the reduction and refinement of elements – focusing on scale, colour, tactility, unexpected form and connections to the natural context.”

Every aspect of the room – from the lighting to the wash basin – were custom designed and fabricated.

The House of Architects at 7132 Hotel by Morphosis and Thom Mayne

The designs were heavily influenced by the surrounding terrain.

In the stone-themed rooms, the grey walls and floors are wrapped in local stone, which varies in colour, cut and texture. Oak panels in the wood-themed rooms were made of trees harvested from the nearby Graubünden forests.

The House of Architects at 7132 Hotel by Morphosis and Thom Mayne

“Wrapping visitors in locally sourced natural materials, the rooms draw inspiration from the incredible mass of alpine rock, earth and greenery of the surrounding Valser Valley,” the team said.

A simple white bed, an elongated black headboard and a black storage unit were placed in each unit. A large sliding glass door opens onto a terrace, providing a strong connection to the outdoors.

The House of Architects at 7132 Hotel by Morphosis and Thom Mayne

At the heart of each room is an illuminated shower made from cold-formed, cast glass, which was designed by Morphosis and fabricated by the Barcelona company Cricursa. White dots embedded in the glass provide a sense of privacy.

The shower is meant to serve “as an abstract sculptural object that stands in glowing contrast to the room’s natural surfaces”.

Morphosis is also designing a new hotel for the property that will contain 107 guest rooms.

The design, which sparked outrage with Dezeen readers when it was unveiled in 2015, calls for a 1,250-foot (381-metre) tower meant to blend with the mountain landscape and offer panoramic views. A podium will link the tower to neighbouring buildings and will house a restaurant, spa and other amenities.

Morphosis was commissioned to design the hotel following a controversial competition process, which saw the jury distance themselves from the appointment.

Photography is by Global Image Creation.

The post Morphosis designs bedrooms for hotel at Zumthor’s Vals spa appeared first on Dezeen.